– Jeg må være fri som fuglen

Agnes Berntsen beskriver seg selv som uformell og veldig spontan; en person som er leken av seg og liker å ha det kjekt.

 

Av Malene Sørensen Lundberg, Lister24.no

Lange ferier er ikke noe for Agnes Berntsen, hotelldirektør ved Utsikten hotell i Kvinesdal: – Jeg trenger ikke de lange sammenhengende feriene, da blir jeg bare urolig.

For Berntsen og ektemannen er det ikke mye tid de setter av til ferie om somrene. Når hun blir stilt spørsmål om årets sommerplaner, forteller hun at det har gått på «200 prosent fokus på hotelldriften», være med de ansatte og ta imot nye og tilbakevendende gjester.

– Utover det har jeg ikke rukket å tenke så langt. Det eneste er at neste uke skal vi ha en liten tur til Sogn og Fjordane. Jeg tar en mini-tur med mannen min opp til hytta vår i Eikefjord, forteller Berntsen.

Ektemannen er nemlig født og oppvokst i den vesle bygda Eikefjord i Sogn og Fjordane.

– Har dere noen faste tradisjoner om somrene?

– Nei, vi er vante til å alltid jobbe om somrene. Mannen min pleide også alltid å jobbe juli måned før han traff meg, og jeg har alltid jobbet juli måned. Så jeg har rett og slett aldri hatt tre ukers ferie på sommeren slik som andre har. Jeg har av og til tenkt at jeg skulle gjort det, men så blir det jo aldri. Og jeg er så vante med det nå. Jeg liker egentlig ikke være for lenge vekke fra jobben og det jeg holder på med. Men vi har frihet; plutselig kan vi ta en langhelg her og der. Noen ganger har vi reist til Alpene for å stå på ski, andre ganger er vi i leiligheten vår i Tyrkia.

Agnes Berntsen og ektemannen bor i Kristiansand, men har lyst til å bygge en hytte ved siden av hotellet i Kvinesdal.FOTO: MALENE SØRENSEN LUNDBERG

 

EKTEPARET HAR per i dag bosted i Kristiansand. Måten hun kom inn i Utsikten hotell på, var gjennom en eiendomsinvestor som etter hvert lurte på om de skulle kjøpte hotellet i Kvinesdal.

– Da reiste jeg for å ta en kikk på det og syntes det ville være for gale om det ikke var noe hotell i Kvinesdal. For sannheten er at den gang vi overtok det i mai 2019 vurderte banken sterkt å avvikle hele driften fordi de hadde subsidiert driften i så mange år med røde tall. Men da gikk vi inn og korona kom, noe som gjorde at jeg i fjor juni ble eneeier av hotellet.